Dijital Çözümler, Dijital Pazarlama / Şubat 11, 2024 / Zuhal ÖZTÜRK
Merhabalar, iyi günler.
Günümüz dijital pazarlama dünyasında; pazarlama stratejileri, içerik yönetimi, içerik pazarlaması ve rekabet analizi kritik bir rol oynamaktadır. Özellikle; artan kullanıcı seçenekleri arasından sıyrılmak ve onların kısa süreli dikkatini çekmek, hiç olmadığı kadar zorlayıcı bir hale gelmiştir.
Bu yazıda; bu önemli kriterlerin kurgu ve analizine yönelik Chorme eklentilerini aktarmaya çalışacağım.
Şimdiden iyi okumalar.
Makalede Neler Var ?
SimilarWeb; web sitelerinin trafik ve analitik verilerini incelemek için kullanılan bir araç ve eklentidir.
Bu eklenti; kullanıcıların herhangi bir web sitesi hakkında anında trafik analizleri ve içgörüler elde etmelerine olanak tanır. Yanı sıra; ziyaret edilen web sitelerinin aylık ziyaretçi sayısı, kullanıcı davranışları, trafik kaynakları, geçirilen süre gibi önemli metrikleride göstermektedir.
Pazar Araştırması (Market Research), Rekabet Analizi (Competition Analysis) ve SEO Stratejilerinin Geliştirilmesi gibi çeşitli amaçlarla dijital pazarlamacılar, içerik üreticileri ve web site sahipleri tarafından sıklıkla kullanılmaktadır.
Web sitesi: https://www.similarweb.com/
MozBar; kullanıcıların web sayfalarını ziyaret ederken, gerçek zamanlı SEO bilgileri elde etmelerine olanak tanıyan bir eklentidir.
Moz tarafından, özellikle; SEO uzmanlarına, pazarlamacılara ve web geliştiricilerine yönelik tasarlanmıştır.
Yanı sıra, kullanıcılar arasında; Sayfa Otoritesi (Page Authority), Alan Adı Otoritesi (Domain Authority), Backlink Sayısı çözümleri oldukça popülerdir.
Web sitesi: https://moz.com/products/pro/seo-toolbar
Ahrefs; kullanıcıların, herhangi bir web sayfasını ziyaret ederken hızlıca SEO metriklerini, backlink bilgilerini ve içerik analizine yönelik detay bilgilerine ulaşmasını sağlayan bir eklentidir.
SEO uzmanları, dijital pazarlamacılar ve içerik üreticileri arasında oldukça popüler olarak kullanılan bir araçtır.
Kullanıcılar arasında; URL Derecelendirme (URL Rating), Kelime Sayacı (Keyword Counter), Kaybedilen Backlinkler (Lost Backlines) çözümleri oldukça popülerdir.
Web sitesi: https://ahrefs.com/
Mangools; web sitelerinin içerik ve rekabet analizi verilerini incelemek için kullanılan bir araç ve eklentidir.
Rekabet analizi üzerine çalışan SEO uzmanları ve dijital pazarlamacılar arasında oldukça popüler bir araçtır.
SERP* Analizi (SERP Analysis), Site Profil Analizi (Site Profile Analysis) ve SEO Metrik Analizi (SEO Metric Analysis) popüler çözümleri arasında yer almaktadır.
*Herhangi bir arama motorunda anahtar kelimeyi yazıp arattığınızda karşınıza çıkan sonuç listesinin ismidir.
Web sitesi: https://mangools.com/
SEO Minion; web sayfalarının SEO analizini yapmak ve SEO görevlerini kolaylaştırmak için tasarlanmış bir araç ve eklentidir.
Eklenti; SEO profesyonelleri, web geliştiricileri ve içerik üreticileri arasında oldukça popülerdir.
Sunduğu; Sayfa İçi SEO Analizi (On-Page SEO Analaysis), Link Analizi (Link Analaysis), Hreflang Testi (Hreflang Test) ve Google Arama Konum Simülasyonu (Google Search Location Simulation) çözümleri oldukça popülerdir.
Web sitesi: https://seominion.com/
SEO Search Simulator by Nightwatch; kullanıcıların farklı coğrafi konumlardan Google aramalarını simüle etmelerine olanak tanıyan bir araç ve eklentidir.
Kullanıcılar arasında; Anahtar Kelime Sıralama Kontrolü (Keyword Ranking Control), Rekabet Analizi (Competition Analysis), Konum Bazlı Arama Simülasyonu (Location Based Search Simulation) çözümleri oldukça beğenilmektedir.
Web sitesi: https://nightwatch.io/
Link Research SEO Toolbar (LRT); web sayfaları ve alan adlarına yönelik kapsamlı SEO metrik ve analizleri sunmak için tasarlanmış bir araç ve eklentidir.
Kullanıcılar arasında; Link Gücü ve Risk Analizi (Link Strength and Risk Analysis), Backlink Sayısı ve Kalitesi (Number and Quality of Backlinks), Sayfa ve Site Metrikleri (Page and Site Metrics) çözümleride oldukça popülerdir.
Web sitesi: https://www.linkresearchtools.com/
Serpstat Website SEO Checker; web sayfaları ve alan adlarına yönelik kapsamlı SEO metrikleri ve analizler sunmak için tasarlanmış bir araç ve eklentidir.
Kullanıcılar arasında; Link Gücü ve Risk Analizi (Link Strength and Risk Analysis), Backlink Sayısı ve Kalitesi (Number and Quality of Backlinks), Sayfa ve Site Metrikleri (Page and Site Metrics) çözümleride oldukça beğenilmektedir.
Web sitesi: https://serpstat.com/
Fatrank; kullanıcıların, web sayfasındaki anahtar kelimelerin Google sıralamasını hızlı ve kolay bir şekilde kontrol etmesini sağlayan bir araç ve eklentidir.
Kullanıcılar arasında; Rekabet Analizi (Competition Analysis) ve Anahtar Kelime Sıralamasını Kontrol Etme (Checking Keyword Rankings) çözümleri oldukça popülerdir.
Web sitesi: https://fatjoe.com/
Gelecek yazılarda görüşmek üzere.
İyi çalışmalar…